بسمه تعالی

منشور مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد
إن الله لا يغير ما بقوم حتى يفروا ما بأنفسهم …… يسبح الرعد بمميه ( سوره رعد آیه۱۳-۱۱)

اگر در تغییر سرنوشت خویش تلاش نورزیم چگونه انتظار تغییر سرنوشت جامعه را خواهیم داشت ؟

بسان جرقه برق که ابر سنگین را بارور و بارش رحمت الهی را مظهر حاصلخیزی و وفور نعمت می سازد، خروش رعد توام با سپاس و منزه داشتن و تسبیح خداوند و بیم ملائکه؛ همه نشانهایی از این صاعقه آسمانیست . آیا رعد ” با انتخاب این نام مقدس می تواند برای خود وظیفه ای جز بارور کردن استعدادها و تواناییهای بالقوه توان بابان قائل شود؟ باشد که بارش این رحمت، استعدادهای توان یابان را بارورتر و خانواده و محیط زندگی آنان و در نهایت جامعه را طراوت و شادی بیشتری بخشد.

 

بر این باوریم که :

1 – گستردگی معلولیت ( از هر ۱۰ عضو جامعه یک نفر دچار نقص جسمی ، حسی ، حرکتی و … می باشد ) کوششهایی را در جهت آموزش ویژه این افراد می طلبد تا بتواند از مواهب یک زندگی دلپذیر و عادی مانند دیگر همنوعان گروه سنی خود برخوردار باشند.

2 – جهل ، غفلت ، خرافه و ترس از جمله عوامل اجتماعی هستند که در پهنه تاریخ، افراد معلول را منزوی ساخته و موجبات کندی یا توقف رشد آنان را فراهم می آورد .

3 – جمع آوری اعانه و پرداخت مقرری ، در نهایت معلول جسمی و حرکتی را به معلول اجتماعی تبدیل می نماید .

4 – نیکی ، نیازی فطری و نیکوکاری ، پاسخ به نیاز درونی انسان است . همیاری محبت آمیز پژمردگان را شاداب ، ناتوانان را تواناو مایوسان را امیدوار می سازد .

5 –  از عوامل رضایتمندی انسان احساس توانایی زیستن بدون اتکاء به دیگران است پس همچون دیگر اقشار جامعه معلولان نیز باید از داشتن فرصتهای شغلی شرافتمندانه و کسب روزی حلال برخوردار باشند.

6 – توانبخشی حرفه ای عاملی موثر در کاهش یا رفع محدودیتهای معلولین است . پس چرا نتوان کلمه “توان یاب” را جایگزین کلمه ” معلول ” نمود ؟ انتخاب ما اینچنین باشد.

7 – آموزش و اشتغال که نقش عظیمی در بازسازی شخصیت و تامین استقلال توان یابان ایفاء می کند عملی صالح بشمار می آید .

8 – توان یابان با برخورداری از توانائیهایی چون شجاعت ، محبت ، تسخیر ناپذیری ، دقت نظر، پشتکار و اخلاص می توانند با اتکاء به نفس سطح علمی و حرفه ای خود را بر حل مسائل متمرکز سازند.

کوشش می نمائیم تا :

1 – خدمات آموزشی و توانبخشی حرفه ای را تا حد توان در اختیار توان یابان قرار داده و با فراهم آوردن زمینه های اشتغال برای ا آنها به ارائه خدمات متقابل از جانب ایشان ، بعنوان بازدهی به نفع جامعه توان یاب ، امیدوار باشیم .

2 – آموزش توان یابان به گونه ای باشد که تا سر حد امکان جبران محدودیتهای جسمی ، حسی و حرکتی آنها را موجب شویم .

3  آموزشهای مفید و به روز ، کاربردی و متناسب با امکانات و توانائیهای توان یابان را با این هدف که در نهایت امکانات اشتغال آنها را تسهیل نماید ارائه نماییم .

4   سازمان دهی و همه فعالیتها و تلاشهایمان به گونه ای باشد که بتوان بیشترین بازدهی را برای توانبخشی حرفه ای توان یابان را انتظار داشته باشیم .

5 – کمکهای دریافتی از نیکوکاران را به گونه ای بهینه به مصرف رسانیم که پوشش جغرافیایی هر چه بیشتر جامعه توان یاب در اقصی نقاط کشور را موجب گردیم .

6 – جنبه های کاربردی و حرفه ای بودن آموزشهای ارائه شده را همواره ارتقاء بخشیده و این هدف را که منظور از آموزشهای ارئه شده توانا شدن کارآموز برای کار ثمر بخش و اقتصادی است همواره مد نظر داشته باشیم .

7 – در ارائه خدمات ، توان یابان همه ، اقشار جامعه را مد نظر داشته و در عین حال برای توان یابان نقاط دور افتاده ، محروم مصیبت زده اولویت قائل شویم.

8- وجهه ی اجتماعی موسسه راهمواره ارتقاء بخشیم به گونه ای که جاذب افراد نیکوکار و کمکهای مردمی ، عاری از هرگونه شبهه و در راستای رضای خالق و خلق نیکوکار باشد. در یک کلام ، پرورش و ارتقاء احساس درونی انسانهای خیر را کوشا و ایشان را در نیل به اعمال خیر بیشتر مشوق باشیم .

انتظار داریم که :
  • همه دست اندر کاران رعد متعهد باشند که بر اساس اموره الهی ( و امرهم شوری بینهم (شوری – 38 )) تصمیمات ارکان مجتمع با تبادل نظر ، مشورت و رای اکثریت اتخاذ گردد .
  • اعضاء هیئات مدیره و امنا ( ید واحده ) بوده و ضمن آموزش کار جمعی ، زبان و طرز تلقی مشترک داشته باشند .
  • فرد فرد کارکنان و مدیران موسسه با درک هماهنگ و منسجمی از اهداف و منشور مجتمع در راستای عمل صالح حرکت کنند .
  • فرد فرد کارکنان موسسه و مجتمع های آموزشی به توانایی های توان یابان ، و نه به محدودیت ها و معلولیت های آنان ، توجه داشته باشند .
  • فرد فرد کارکنان و مدیران موسسه مجتمع ها خود را امانتدار مردم نیکوکار دانسته و در مصرف وجوه ، هدایا ، امکانات و کمکها شرط امانت را رعایت و نهایت دقت را مبذول دارند .
  • فرد فرد کارکنان و مدیران موسسه به مهارتها ، دانشهای سودمند ، مفید و اصیل رشته توان بخشی حرفه ای مجهز شوند تا از این حیث فضایی کاملا منطبق با ماموریت موسسه که توانبخشی حرفه ای است تداوم یابد .
  • مسئولین موسسه و مجتمع ها ارتباطی پیوسته و رابطه ای مستمر با کارآموختگان داشته ، به عنوان همراه و همگام در مشکلات طرف مشورت خوبی برای ایشان بوده و وضعییت شغلی کار آموختگان را پس از فراغت از موسسه پی جویی نمایند .
  • توان یابان که به رایگان از مراهب آموزش و توانبخشی حرفهای بهره مند شده اند خود را در حد توانا متعهد به مشارکت و ارائه خدمات مادی و معنوی به دیگر توان یابان و موسسه بدانند.
  • فرد فرد کارکنان و مدیران موسسه و مجتمع ها در تلاش در جهت همیاری و کمکهای مردمی را بر خود بدانند .
  • مدیران مجتمع ها از تازه ترین دستاوردهای علمی و تجربی متناسب با فرهنگ و اصول اعتقادات خود بهره برداری و مدیریت مجتمع های آموزشی با حداقل دیوان سالاری و اصطکاک درونی و با رعایت اصل صرفه جویی باشد .
  • فرهنگ نیکوکاری را بر اساس الهی ( تعاونو علی البروالتقوی ( مائده 2 )) گسترش داده و از همه ،افراد نیکوکاری که در زمینه های آموزش حرفه ای دارای تخصص و تجربه هستند دعوت به همکاری به عمل آوریم .
  • اصالت ” غیردولتی ” و ” غیر سیاسی ” موسسه را موکدا حفظ و آن را الگوی مناسبی برای ایجاد باور جهت اتکاء به خود معرفی نمائیم .
  • شناخت صحیح تری از پدیده ،معلولیت و امکانات موجود در مجتمع را برای خانواده های توان یابان فراهم آورده و در نتیجه زمینه های حضور بیشتر توان یابان در مجتمع های آموزشی فنی و حرفه ای فراهم آوریم .
  • در انطباق با اصل ” جهانی اندیشیدن و ملی عمل کردن ” با سازمان های بین المللی ، منطقه ای و ملی ارتباط کاری نزدیک برقرار نموده و حداقل در مقایسه با کشورهای همطراز ، برجسته و موفق جلوه گر شویم .
  • علاوه بر خدمات توان بخشی و آموزش حرفه ای همواره با جامعه ی کارآفرینان ،صاحبان صنایع ،بنگاه های اقتصادی و به طور کلی همه ،منابع شغلی و استخدامی در ارتباط بوده و توانایی های دانش آموختگان موسسه را به طرز صحیص ولی بدون اغراق به آنها معرفی نمائیم .
  • نیاز بازار اشتغال را همواره مورد مداقه قرار داده و خدمات آموزشی و توان بخشی حرفه ای مشاغل مورد نیاز جامعه سازماندهی نمائیم .
  • مسئولان کشوری را به اهمییت و لزوم ایجاد تسهیلات ویژه ،برخورداری توان یابان از امکانات آموزشی و رفاهی عمومی و دسترسی آنان به استفاده از وسائط نقلیه و دیگر خدمات شهری آگاه و در حد توان یاری نمائیم .